Olika oddsalternativ

Ett mycket vanligt missförstånd när man börjar spela på odds är att man tror att det bara finns ett satsningsalternativ, alltså att man ska satsa på de lag eller den spelare som man tror kommer vinna matchen. Det kan förvisso låta logiskt, men sanningen är att det finns många olika typer av oddssatsningar som man kan göra. Man behöver alltså inte enbart satsa på vem man tror kommer vinna, utan man kan även satsa på det slutgiltiga resultatet alternativt “över” eller “under. I denna text kommer du att få läsa om ett flertal satsningsalternativ som du kommer kunna göra. Observera att satsningsalternativen kan variera beroende på vilket spelbolag man väljer att använda sig av. Vill du betta på någonting spännande utöver sport rekommenderar vi att du besöker våra vänner på https://esportbetting.biz.

Vanliga oddsalternativ

1 X 2 – 1 x 2 är den absolut vanligaste spelformen att använda sig av när man satsar på sport. Detta gäller kanske främst fotboll, men även i många andra matcher mellan två olika lag. Man kan bland annat välja att satsa på att det blir vinst för hemmalaget, vinst för bortalaget eller att matchen blir oavgjord. Det här satsningsalternativet finns på alla spelsajter. Utfallet kan således bli tre.

Draw no bet – Vill man ha ett utfall som bara kan bli 2 istället så kan man välja Draw No Bet. Det här alternativet går ut på att man satsar på att hemmalaget vinner eller så kammas vinsten hem av bortalaget. Det här är alltså ett alternativ till 1 x 2. Om det är så att matchen slutar oavgjort så får spelaren istället tillbaka den insats som man har lagt in.

Resultat – Precis som spelformen beskriver så handlar det här alternativet om att satsa på hur man tror att matchen kommer att avslutas. Det gäller då att både satsa på hemmalaget och bortalagets resultat. Ett exempel är att man satsar på att matchen kommer avslutas 3-2 eller 1-0. Du kan själv välja vilket resultat som du tror på mest och om du har gissat rätt eller inte vet du inte förrän matchen är fullständigt klar.

Handicap – Handicap är inte ett lika vanligt satsningsalternativ som 1 x 2, men det används fortfarande. Enkelt förklarat kan man säga att “handicap” är en form av resultatspel där man också spelar under full tid. Skillnaden är dock att man har möjlighet att ge det ena laget ett så kallt handicap. Det kan t.ex. handla om att du ger hemmalaget ett handicap på -1.

Vinnare – Ett annat satsningsalternativ som är otroligt vanligt är att man satsar på vem som kommer att vinna. Det kan t.ex handla om vilken häst man tror kommer komma först över mållinjen eller vilken cyklist som har den kortaste tiden. Vinnare är ett satsningsalternativ som även fungerar bra i samband med matcher, men då satsar man istället på lag och inte på en enskild spelare. “Vinnare” är också något som man kan använda sig av när man vill spela på odds som inte har med sport att göra, t.ex. Melodifestivalen eller i samband med att ett politiskt val ska äga rum.